Έχεις ψαλίδα;

Μάθε 4 πολύτιμα tips για να αποφύγεις τις φθαρμένες άκρες

Τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται κάθε μέρα από το καθημερινό styling , το πιστολάκι, την έκθεση στον ήλιο με αποτέλεσμα να φθείρονται οι άκρες και να δημιουργείται ψαλίδα που κάνει τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά και λιγοστά.Δεν χρειάζεται να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου κάθε λίγο και λιγάκι για να αποφύγεις την ψαλίδα! Ακολούθησε τα tips μου για να μειώσεις τις σπασμένες άκρες και να αποφύγεις την εμφάνιση ψαλίδας:

1.Πιστολάκι με… προστασία:Ποτέ μην χρησιμοποιείς το πιστολάκι σου, χωρίς να έχεις χρησιμοποιήσει πρώτα στα μαλλιά σου κάποιο προϊόν styling που λειτουργεί σαν «ασπίδα» ενάντια στη θερμότητα! Προτίμησε ένα προϊόν που δεν περιέχει σιλικόνη ή έλαια, για να μη βαραίνει τα μαλλιά σου.

2.Μην πιάνεις τα μαλλιά όσο είναι βρεγμένα:Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, είναι και πιο ευαίσθητα. Φρόντισε λοιπόν να μην τα τραβάς προς τα πίσω, για να μην τα φθείρεις περισσότερο.

3.Η διατροφή είναι το παν:Για να έχεις λαμπερά και υγιή μαλλιά πρέπει πρώτα από όλα να προσέχεις τη διατροφή σου και τον οργανισμό εκ των έσω. Αν στερείσαι το φαγητό, στερείσαι και αρκετά πολύτιμα συστατικά για την υγεία των μαλλιών. Έτσι τα μαλλιά σου δείχνουν θαμπά, αδύναμα και φθείρονται ευκολότερα. Ακολούθησε μια ισορροπημένη, μεσογειακή διατροφή για να είσαι όμορφη από μέσα προς τα έξω.

4.Αντηλιακή προστασία χειμωνά-καλοκαίρι:Όπως πρέπει να φροντίζουμε την αντηλιακή προστασία της επιδερμίδας μας χειμώνα-καλοκαίρι, έτσι πρέπει να κάνουμε και με τα μαλλιά μας. Τα μαλλιά και το δέρμα αποτελούνται από τις ίδιες πρωτεΐνες και έχουν τις ίδιες ανάγκες! Επένδυσε στην αγορά ενός αντηλιακού σε μορφή σπρέι για τα μαλλιά και χρησιμοποίησε το σε καθημερινή βάση όλο το χρόνο.